Csatlakoznál hozzánk, de még bizonytalan vagy?

Akit egy kicsit is érdekel ez a sport és szeretné, de nem meri kipróbálni, az mindenképp tartson most velünk. Pontot teszünk pár szurkolóktól és ismerősöktől kapott kérdésre. Kezdjük a legelején:

1. Ki csatlakozhat hozzánk?

Bárki. A testsúlyra és a magasságra vonatkozóan nálunk egyáltalán nincsenek megkötések, legyen bármilyen testalkatod, mi megtaláljuk a helyed a csapatban! Az életkor sem megkötés, szeretnénk minél több fiatallal is megszerettetni a sportot, azonban a mostani őszi toborzókra elsősorban 16 év feletti srácok jelentkezését várjuk (az sem baj ha elmúltál 30,felső korhatár nincs 😉 ). A tavaszi toborzókkal viszont szeretnénk megcélozni a fiatalabb generációt is, ott már 13 éves kortól lehet majd jelentkezni.

2. “Nem ismerem a szabályokat”

Nincs szükség a több száz oldalas szabálykönyv betanulására ahhoz, hogy elkezdhesd a sportot, az sem baj, ha az alapokkal sem vagy tisztában. Edzéseinken mindig próbálunk segíteni azoknak, akik a 0-ról indulnak, így akár már tavaszra készen állhatsz. A játékhoz szükséges alapok megértése – elsősorban a saját posztodhoz szükséges tudnivalók – egyébként nem igényelnek sok időt. A mérkőzés menetét irányító szabályokkal pedig elég ha az edzők, csapatkapitányok és a bírók tisztában vannak.

3. Mikor és hogyan lehet csatlakozni?

A szeptemberi hónapban több városban is tartunk hivatalos toborzót, ahol minden érdeklődőt szeretettel várunk. Nem kell hozni semmit, csak egy sportcipőt (ajánlott a stoplis). Azonban ha egyik időpontunk sem felelne meg, akkor a weboldalon vagy a Facebook oldalon megtalálod edzéseink időpontjait, ott bátran bármikor felkereshetsz minket és válaszolunk minden kérdésedre, vagy akár már egyből be is állhatsz.

4. “Drága sport ez?” Milyen költségekkel kell számolnom?

Az első hónapban teljesen ingyen járhatsz edzéseinkre. Ha megtetszik a football és úgy döntesz, hogy rendszeresen edzenél velünk, a második hónaptól 5 000 Ft-os tagdíjjal kell számolnod. Az őszi edzéseken nem használunk védőfelszerelést (leszámítva a fogvédőt amit 1 500 Ft-ért be lehet szerezni). Ezen kívül tehát semmi egyébre nem lesz szükséged, csak egy stoplis cipőre és időjárásnak megfelelő ruházatra.

5. Kapok felszerelést?

Igen! Hogy megkönnyítsük mindenki számára a kezdést, nincs szükség 100 000 Ft-ért felszerelést vásárolni. Mindazok számára akik már több mint 1 hónapja rendszeresen járnak edzésre, biztosítunk sisakot és vállvédőt bérleti konstrukcióban (havi ~2 000 Ft-ért).

6. Mekkora az esélye a sérülésnek? “A TV-ben elég durvának tűnnek az ütközések”

Ugyanúgy mint bármely más sportágban (lásd: labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, tenisz és még sorolhatnám). Azonban mi az első edzéstől kezdve azon leszünk, hogy megtanítsuk mindenkinek a megfelelő beállásokat, technikákat, ezzel is lecsökkentve a sérülés veszélyt. Sokszor egy TV-ben látványosnak és durvának tűnő ütközés sokkal kevésbé fáj/árt a játékosnak, mint egy rossz lépés. Az általunk használt védőfelszerelések és a football is folyamatosan változik/fejlődik, ezzel is minimalizálva a komolyabb sérülések lehetőségét.

7. “Lehetek-e NFL sztár?” Kereshetek e pénzt a focival?

Az itthoni ligák felépítéséről már korábban írtunk itt. Hazánkban jelenleg az amerikai football még nem számít profi sportnak, azonban az elsőosztályú mérkőzéseket már közvetíti a DigiSport. Ezen felül országunknak van válogatott csapata, amely idén az EB-n is részt vesz. Ezeket a meccseket itthon 5-6000 néző előtt játsszák, emellett ezeket is közvetíti a TV. Csapatunkból 3 játékos került be az idei válogatott bő keretébe (Rozmann Ferenc, Horváth Balázs, Radics Rajmund).
Európában egyébként több országban, például Németországban, Belgiumban, Finnországban… találhatunk magyar játékost, akik megélhetési szinten, profi sportolóként játszanak kint. Egyikük, Krizsai Botond egyébként zalai gyökerekkel és CRUSHERS múlttal tevékenykedik jelenleg a német elsőosztályban. Élménybeszámolóját itt olvashatjátok.

Ha ezek után megjött a kedved, nincs más hátra, mint az alábbi helyeken és időkben felkeresni minket, akár edzéseinken, akár az egyik toborzón!
Edzéseink helyszínei: Szombathely, Nemesbőd, Sopron, Zalaegerszeg!

Toborzó helyszínek és időpontok:

  • Szeptember 7. (szombat) 10-12 óráig Szombathely, SZSE pálya (kórházzal szemben)
  • Szeptember 10. (kedd) 17-19 óráig Körmend, Rendészeti Szakközépiskola
  • Szeptember 14. (szombat) 10-12 óráig Kőszeg, Lóránt Gyula sportpálya
  • Szeptember 19. (csütörtök) 18-20 óráig Zalaegerszeg, Ifi centrum
  • Szeptember 21. (szombat) 10-12 óráig Sopron, Anger réti sportpálya
  • Szeptember 25. (szerda) 17-19 óráig Szombathely, SZSE pálya