Hibátlan alapszakasz – Crushers-Wolves2 értékelő

A hétvégén mindkét csapatunk lejátszotta alapszakaszbeli utolsó mérkőzését, ez a Crushers 2-nek az idei szezon végét is jelentette, de erről majd egy külön cikkben beszélünk. Most jöjjön az első számú csapat meccsértékelője. Szombathely Crushers 45-14 Budapest Wolves 2.

Nagyon nehezen indult a mérkőzés, egyeltalán nem ilyen kezdésre számítottunk, az egész Gálos Márton kiesésével kezdődött, aki a meccs eleji visszahordás során lent maradt a földön. Alapból sem volt egyszerű a kezdők kinevezése, rengeteg sérültünk volt, akik nem tudtak pályára lépni, ezen Marci elvesztése sem segített. Az év elején tervezett futó triónkból – Májer Laci, Tatár Isti, Szűcs Fábián – sajnos csak Isti maradt hadra fogható, de ő is bordasérüléssel küzdött, ezért nem is szerettük volna játszatni, azonban hamar felül kellett írnunk ezt az elképzelést. Marci kiesett, így már csak két védőből futóvá avanzsált játékosunk maradt a posztra – Rozmann Gábor és Pantali Dániel. Mindezek mellett azt meg kell említeni, hogy a Farkasok csapata nagyszerűen felkészült ellenünk. Nem véletlen, hogy első számú csapatuk évek óta stabilan a HFL élmezőnyében van. Remekül kielemezték az eddigi játékainkat, így a megszokott stratégiák mind mehettek a levesbe. Az első félidőt mindössze 8-7es szombathelyi vezetéssel zártuk le. A félidőben azonban sikerült teljesen megváltoztatnunk a felállást a támadó oldalon, és ezt már nehezebben reagálta le a pesti csapat, így újra jöttek a pontok.

Nézzük hát sorrendben:

Passzjáték: sajnos ezen a meccsen nem sziporkázott a “légitámadásunk”. Ennek legfőbb oka a Wolves védelem folyamatos nyomása volt, ami miatt Bencének egyszerűen nem volt ideje passzolni és rengetegszer menekülnie is kellett. Többször meg is ütötték őt, és számos alkalommal idő előtt kellett szabadulnia a lasztitól, ami miatt 3 eladott labdával zárta a mérkőzést. (93 yard kíséretében)

Futójáték: hat! játékosunknak volt futókísérlete a mérkőzésen, ebből egyedül Isti az aki szezon elején futónak volt nevezve. Viszont ez a 6 játékos 27 futókísérletből 197 yard-ot (7,3as átlaggal) ért el, ami nagyszerűnek számít. Közülük kiemelném Tatár Istit és Trevin Howardot, akik ketten 19 kísérletből 148 yard-ot (7,8 átlag) tettek a közösbe, mondhatni, hogy hátukon cipelve a támadósort.

Védelem: A védelem remek munkát végzett, igazából ők tartották a lelket a csapatban az első félidőben is, mikor még a támadógépezet csak döcögött. 15 játékosnak volt szerelése a meccs során, Közülük emelnék ki párat, akik a statisztikák alapján is kiemelkedőt mutattak:

Piskor Péter: visszatért jó szokásához és ismét lehalászott egy passzt az ellenfél irányítójától, amit vissza is hordott 6 pontért

Billy Hatten: 5 szerelés mellett 1 sack is került a neve mellé, dominálta a támadófalat ismét

Szabó Áron: 4 szerelés, 2 sack, és 1 elvesztett labda összeszedése kötődik a nevéhez, emellett óriási szerepet vállalt a támadósor második félideji változtatásánál is, ugyanis ő jött fel TightEnd posztra. A második félidőben szinte végig oda-vissza játszott.

Tasnádi Patrik: 3. meccse tart a szériája, ismét feltett egy zsákolást a statisztikái közé

Éberhardt Dániel: 4 szerelés, 1 sack és egy kierőszakolt labda fűződik a nevéhez, Billy linebackerbe mozgatása után remekül tartotta a fal közepét, nagyszerű játékokat bemutatva.

A speciális egységünk ezen a meccsen nem sziporkázott annyira, mint ahogy szokott, elmaradtak a nagy visszahordások, ellenben több hosszú returnt is engetünk az ellenfélnek. Bazsi egy 31yardos mezőnygólt és 2 extrapontot értékesített. (1et kihagyott, mert Isti leizzadta a labdát, és Trevin nem tudta megszelidíteni 🙂 )

Trevin hozta a szokásost, 2 extra pont kísérletnél is befutott a célterületre az 1pontos mezőnygól helyett.

Összességében azt mondhatni, hogy talán kicsit könnyelműen álltunk a mérkőzéshez, és a meccs elején több pofonba is beleszaladtunk, de sikerült a második félidőre rendbe tenni a fejeket és sémát váltani. A Wolves 2-nek nagyon szépen köszönjük a mérkőzést, remek – fiatalokból álló – gárdát ismerhettünk meg bennük, egy nagyszerű edzői gárdával. Ezúton is jobbulást kívánunk a sérültjeiknek.

A szurkolóknak pedig köszönjük szépen, hogy a “távoli” otthoni mérkőzésre is ennyien kilátogattak, közel 200 néző és remek hangulat jellemezte a mérkőzést. Isteni érzés a pályán és a pálya mellett állni, tudván, hogy ennyien álltok mögöttünk. Köszönjük az egész alapszakaszbeli támogatást mindkét csapat mérkőzésein. Reméljük a rájátszásban is meg tudjuk hálálni nektek a szurkolásotokat!

(nem mellesleg köszönjük azoknak akik hirdették az oldalunkat, 2400 kedvelőről 2 hét alatt 3600-ra növeltük Facebook oldalunk népszerűségét)

Goo Crushers!

Balogh Tamás (Kisnyúl)
(2019.04.29.)