Titánok? –> Lezúzva

Hétvégén lejátszotta 4.ik alapszakasz mérkőzését a Divízió 1-es csapatunk. Ezúttal a Budapest Titans együttesét győztük le 59-18ra. Jöjjön hát az összefoglaló:

A mérkőzést mindkét csapat felpörögve kezdte, a Titans együttese pár nagy játék után egyből mezőnygól távolságba ért, azonban Gálos Márk nem engedte tovább őket és az egyik passzt lehúzva azonnal vissza is nyargalt az ellenfél 40 yardosáig. Majd jöttek a támadók és egy gyors játékkal – Trevin cikázásával – be is juttatták a lasztit a célterületre. Egy Trevin extra pont helyetti futással pedig már 8-0 volt az állás. Ezután KisKoxi nyargalt vissza a kirúgásnál újabb 6 ponttal növelve az előnyt, Bazsi pedig – mint mindig – most is biztos lábbal érvényesítette az extra pontot. Ezek után a Titans is újra magára talált és ment az adok kapok rendesen az első negyedben. 16-22 lett végül az állás 12 perc játék után. Sajnos a védelem nagyon sokat töltött a pályán, szinte semmi idejük nem volt pihenni, ez meg is látszott az első negyeden. Aztán a fordulás után kicsit felfrissítették magukat és már csak 2 pontot engedtek a következő 3 negyedben. Az offense pedig közben kissé döcögősen, de tovább menetelt. Gálos Márton és Trevin Howard felváltva szerezték a pontokat, hol Baranyai Bence remek passzait lehúzva, hol futva, hol pedig a speciális egységben visszahordva.

Sajnos a játékos állományunk nem volt 100%ig hadra fogható, ugyanis Lóránth Máté már a meccs előtti bemelegítésnél kiesett egy kiugrott ujj miatt (nem is térhetett vissza a pályára). Máté mellett Szabados Ádi, Májer Laci, Halász Dominik, Molnár Dávid és jópár fiatal srác nem állhatott rendelkezésére a csapatnak. Meccs közben sem kíméltek minket a sérülések, Marci ujját kellett foltozni (szintén kiugrott) és  Tatár Sanci lábujja sem bírta a megpróbáltatásokat. Így több játékosnak kellett a támadó és védőoldalon is játszania (a speciális egység mellett). Az ellenfelünket sem kímélték a sérülések, innen is jobbulást kívánunk nekik is.

És akkor értékeljük a teljesítményeket:

OFFENSE:

  • Baranyai Bence: 253 yard és 5 TD passz, (INT nélkül)… van kérdés??? A++

rengeteg szorult helyzetet remekül megoldott a kimozgásokkal, és többször ügyesen olvasta az elkapóit, akiket rendszerint meg is talált a hosszú passzoknál.

  • Elkapók:
  1. Rózsás Joel és Bökfi Kornél: ketten 67 yardot szereztek, szorult helyzetben, amikor igazán szükség volt rájuk, ennyi remek fegyvert egyszerűen nem tudott levédekezni a Titans gárdája.
  2. Gálos Márton és Trevin Howard: 8 elkapás (4-4), 186 yard (82-104) és 5 TD (2-3). Ez az ő meccsük volt, ellenük nem volt ellenszere a titánoknak. Ráadásul mindketten kivették a részüket a speciális egység visszahordásaiból és több alkalommal felmentek a védelembe is. Jár a pacsi mindkettejüknek.

Mivel nem volt elkapó cserénk, így nem voltak könnyű helyzetben a srácok, de mind a 4en remekül helytálltak elkapásoknál és futás blokkolásnál is. Így ide is csak A+ osztályzatot tudok adni.

  • Futó(k):

Májer Laci hiánya miatt Gálos Marci kezdett Tatár Isti ellenoldalán futóként. Bár a mérkőzés első harmada után formáció váltás miatt Marci nem volt sokáig a futóposzton, így is szerzett 4 futásból 16 yardot és 1TD-t. (sajnos egy elvesztett fumble-je is volt, abban a playben ugrott ki az ujja)
Tatár Isti remekül támogatta meg a passzjátékot, futott a szélre, futott középen, csere nélkül hozta le ő is a mérkőzést. Több alkalommal is volt 10+ yardos megiramodása. Összesen 10 futókísérletből 81 yard-ot sikerült hoznia (8 yard/futás átlag!!), sajnos a TD elmaradt Tőle, de ezt a következő meccsen reméljük pótolni fogja.

A+

DEFENSE:

A védelemnél is a legnagyobb probléma a cserék hiánya és a meccs elején pályán töltött idő volt, így hamar kifulladtak, de remekül össze szedték magukat az első negyed után. 3 negyeden keresztül csak 2 pontot engedtek!!
Nehéz kiemelni innen mindig is 1-1 embert. Most is 14 játékosnak volt szerelése (ebből 2 támadó).

  • Gálos Márk (Csirke), Piskor Peti és Perl Bence is lehalászott egy lasztit az ellenféltől.
  • Tasnádi Patrik pedig most már második meccsén szerez 1 sack-et a “nagyok” között!
  • Hasznos Szebit és Rozmann Gabit még ki kell emelnem, ugyanis ketten 26!!! (13-13) szerelést mutattak be, szinte mindenhol ott voltak ők ketten, az egész pályát bejátszották.

A – (a mérkőzés elején volt jópár elrontott szerelés és  pár engedett hosszú passz, ami nem megszokott a fiúktól, ezért a mínusz)

SPECIAL TEAM:

Bazsi hozta a kötelezőt, mezőnygól kísérletre ezen a mérkőzésen sem volt szükség, azonban az extrákat egytől egyig hibátlanul varrta be, mind a hatot!

Trevin és KisKox pedig 1-1 rúgás utáni visszahordott TD-t tettek a közösbe. (Gálos Marcinak kevesebb mint 5 yardon múlott, sajnos a gólvonal árnyékában még pont kilökték)

A++

A csapat ismét egységként működött, mikor a védelemnek pihenésre volt szüksége a támadók próbáltak hosszabb drive-okat vezetni, ezzel is lent tartva őket még a pályáról. A kommunikáción még dolgozni kell, mert voltak félreértések amik a következő meccsen már nem biztos, hogy bele fognak férni (de ezt javítani fogom).

Csapatunk ezzel a győzelemmel bebiztosította a rájátszásra a nyugati csoport első kiemelt helyét, így egy lépéssel közelebb kerültünk a hazai pályán való játékhoz!

Következő mérkőzésünket 06.01-én a Gorillaz ellen játszuk majd idegenben, de erről majd érkezni fog egy beharangozó.

Köszönjük szépen minden lelkes szurkolónak aki most is elkísért minket Dunakeszire és olyan hangulatot varázsoltak, mintha hazai pályán játszanánk. Remek érzés volt.

Balogh Tamás (Kisnyúl)
(2019.05.21.)