A sas leszállt – Crushers – Eagles meccsértékelő

Szombaton a div 1-es csapatunk lejátszotta harmadik mérkőzését a 2019-es szezonban.
Nagy arányú (0-62-es) siker született, és ezzel a győzelemmel be is biztosítottuk már most a rájátszás helyünket az idei évre. De az elsöprő eredmény ellenére mégsem lehetünk teljesen boldogok, ugyanis rengeteg hibával és nagyon fegyelmezetlenül játszottunk. Az biztos, hogy egy keményebb ellenfél ezeket a hibákat kihasználta volna, és ez a mérkőzésbe is kerülhetett volna számunkra.

A Szombathely Crushers már fix résztvevője a rájátszásnak ezzel a győzelemmel!

Jöjjön hát az értékelő:
OFFENSE:

 • A támadófal, mint mindig, most is kitett magáért, óriási lyukakat nyitottak a futásokhoz, mellette pedig Bencét is remekül védték, 1 sack-et engedélyeztek mindössze. Az egyetlen apróbb negatívum, Milán kiborulása volt, aminek padozás lett az eredménye, de sajnos ezen a meccsen nem csak az ő hidegvére szállt el… Mindezek ellenére a fal remek volt, jár az 5-ös.
 • A passzjátékunk sajnos ezen a mérkőzésen egyáltalán nem működött, ezt mutatja a 23 yardos, 1 TD – 1 INT mutató is. Bencének többször menekülnie kellett a falon kívül érkező nyomások elől, emiatt pontatlanabb is volt, de az elkapók sem tudták magukat sokszor üresre játszani. Ezek mellett, bár csak kis részben, de azért az erős oldalszél is okozott problémát a légi támadásainknál.
 • A futójáték jobban működött, bár sokszor megállították futóinkat még a line of scrimmage előtt, mellette 7 alkalommal szereztünk 10+ yardos futást is. Májer Laci térde kicsit rakoncátlankodott, emiatt Trevin-t kellett futóba mozgatni, majd a meccs végén KisKoxi is beszállt, nem is akárhogy, ketten 4 TD-t és 107 yard-ot szereztek a földön.
 • A játékosok mellett – jómagam – a támadó koordinátor sem végezte jól a dolgát ezen a meccsen. Hagytam, hogy engem is elragadjanak az érzelmeim, és felhúztam magam, nem koncentráltam a feladatomra 100%-ban. Emiatt rengeteg rossz play hívás ment ki tőlem, és a kommunikáció sem volt megfelelő a csapat felé a meccs folyamán.

A támadó oldal rendkívül döcögős volt, a futásokon kívül más nem működött, rengeteg volt az idegeskedés és legfőképp a negativitás. Most lesz 3 hetünk, arra, hogy ezt megbeszéljük és rendbe tegyük a fejünket, hogy a következő meccseken már ne kövessünk el ilyen amatőr hibákat.

DEFENSE:

 • 0 kapott pont

…igazából ennyi elég is lenne ide mint “mindig”.

 • Piskor, Csirke, Sanci és Andris is halászott le 1-1 labdát az ellenféltől, utóbbi két játékos ezt köszönte is szépen és beváltotta 6-6 pontra.
 • Szebi ismét egy remek speciális egység játékkal vetette észre magát, ahogy a múlt héten is. Most épp egy rossz snap után szerzett safety-t, 2 pontért. Mellette pedig 3 tacklet tett a közösbe a védelem oldalán.
 • Rozmann Gabi, Pantali Dani, Piskor Peti és Tasnádi Patrik pedig az irányító siettetésben is aktívan részt vettek, fejenként 1-1 zsákolást bemutatva.

De ezek megint csak a száraz statisztikák. !!! 14 !!! ember szerzett szerelést a védelemből, tehát jól látszik, hogy a sasok csapata próbálkozott mindenkinél, és még így sem sikerült pontot szerezniük ez ellen az EGYSÉG ellen. Billy és pár rutinosabb játékos a második félidőben már csak a pálya széléről irányította a védelmet, lehetőséget adva a 2. számú csapatunk néhány tagjának. Közülük újfent kiemelném Tasnádi Patrikot (1 sack), Tóth Andrist (1 tackle, 1 picksix) és Horváth Jánost (2 tackle), akik nagyszerűen kihasználták ezt a lehetőséget.

SPECIAL TEAM:

 • Bazsi összes kirúgása (elsőt leszámítva) átszelte a pályát, ezzel megnehezítve az ellenfél támadóinak dolgát. Mellette 5 extra pont kísérletet váltott be, és egy 37 (44) yardos Field Goalt is. Ezzel ismét hibátlan mutatót tudhat magáénak.
 • Emellett Trevin hozta a “szokásos” teljesítményét, és 2 extra kísérletnél ismét bevágtatott a célterületre (2-2 pontért) és volt egy kirúgás utáni visszahordása is, amivel meg sem állt az ellenfél end zone-jáig. (6 pontot bezsebelve ezzel) A védelemből külön nehéz kiemelni bárkit is, így ott az egész egységet emelném ki MVP-nek.
  A támadó oldalon ezen a meccsen egyértelműbb a helyzet, itt a támadófal mellett, Trevin-nek jár a pacsi. Az alábbi statisztikákat sikerült összehoznia:

  10 futás 80 yard 3 TD
  2 sikeres 2 pontos kísérlet (2 point conversion)
  1 punt visszahordás (punt return TD)

  A héten jelentkezni fogunk majd egy felméréssel a facebook oldalunkon, úgyhogy figyeljétek aktívan és voksoljatok majd!

  Nagyon szépen köszönjük a szurkolóknak akik elkísértek minket erre a mérkőzésre is. Isteni hangulatot teremtettek újfent, idegenben is. Köszönjük mindenki támogatását!
  GOO CRUSHERS

  Balogh Tamás (Kisnyúl)
  (2019.04.29.)