Kis srác, nagy tehetség, óriási szurkoló!

Az elmúlt hetekben számos Crushers játékossal beszélgettünk, reméljük, hogy az interjúk segítségével még jobban megismertek minket, és a csapatot. Azt hiszem nem túlzás leírni, hogy a Szombathely Crushers csapata rendelkezik országos viszonylatban az egyik legnagyobb és leglelkesebb szurkolótáborral, amely a most szombati meccsen is megmutatkozott, de ezen felül más rendkívüli esemény is történt… 🙂

Az egyik legfiatalabb rajongónk Varga Bálint most ünnepelte születésnapját, melynek apropóján a csapat történetének első import játékosa, Trevin a mérkőzés kezdete előtt egy mezt adott át a pályán az ifjú reménységnek. Bálint nemcsak szurkolónk, hisz nagyon érdekli a sportág így már most próbálja megtanulni az amerikai football alapjait.

Kedves Bálint, nagyon örülök, hogy tudunk kicsit beszélgetni, és mindenek előtt engedd meg, hogy megkérdezzem, hogy tetszett a szombati mérkőzés?

Nagyon tetszett, mert a fiúk nagyon jól játszottak és megnyerték a mérkőzést.

Hányadik szülinapod ünnepelhetjük? Volt otthon egy kis buli?

A 11. születésnapom volt, és én inkább úgy mondanám, hogy nem kis buli volt hanem nagy.

A tortán lévő gyertyák elfújásakor Anyukám mindig mondta, hogy kívánjak valamit. 🙂 Neked volt most bármilyen kívánságod? Esetleg volt olyan amit megosztasz velünk, vagy titkos?

Nem tudtam kívánni, mert egy levegővételnél véletlenül elfújtam a gyertyát, de ha kívántam volna, az lett volna, hogy jó amerikai focista legyek.

Mond milyen volt így szülinapot ünnepelni, milyen érzés volt Trevintől a meccs előtt átvenni a mezt? Számítottál rá vagy meglepetésként ért?

Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ilyen meglepetést kapok. Nagyon nagy meglepetés ért, mikor Trevintől megkaptam a mezt, nagyon örültem és boldog voltam.

És akkor beszélgessünk kicsit arról, hogy mikor is kezdett el téged érdekelni az amerikai foci? Esetleg sportolsz valami mást is?

Igen, sportolok, sokáig fociztam, védőjátékos voltam, 2 éve pedig kézilabdázom. Hogy mikor kezdett az amerikai foci érdekelni? Anyukám meséli mindig, hogy a meccsekre már 2 hetes korom óta járok. Bár akkor még babakocsiban, de szinte az összes hazai meccsen ott voltunk. Igazából akkor kezdett el jobban érdekelni, mikor már megértettem a szabályokat és az apró dolgokat.

Szabadidődben mivel szoktál foglalkozni, mit csinálsz szívesen?

Szabadidőmben ha tudok, akkor az udvaron amerikai focizok, vagy Crushers meccseket nézek vissza a neten, de nagyon szívesen gondolom át a szerdai edzéseket is ilyenkor.

Van-e a Crushers-ön kívül további kedvenc csapatod? Kik a kedvenc játékosaid akár a csapatból akár a nagyvilágból? Van-e esetleg olyan játékos akire nagyon szeretnél hasonlítani, és mi ennek az oka?

A Crushers-ön kívül a New York Giants a kedvencem, a kedvenc játékosaim pedig Odell Beckham Jr. és Chris Hogan. A Crushers-ön belül pedig nem emelnék ki senkit, mert szerintem ott mindenki jól játszik és a legtöbbet hozza ki magából. De nagyon jónak tartom Trevin-t, ezért nagyon felnézek rá.

Azért mivel lelkes szurkolónk vagy meg kell kérdeznem, hogy van-e kedvenc emléked a csapattal kapcsolatban? Bármi lehet és bármikorról 🙂

Igen van, kettő is. Amikor még fociztam, akkor elmentem egy toborzóra és ott éreztem azt, hogy ez az én sportom. Rájöttem arra, hogy bármit is sportoljak, az amerikai foci az első, a többi csak másodlagos.
A másik emlékem a tavalyi döntő, amit a Szekszárd Bad Bones ellen játszottunk, és 17 : 7-re nyertünk, ekkor kaptam egy játékosok által aláírt labdát.

Milyen volt a győri edzés? Mi tetszett a legjobban?

A győri edzés az nagyon jó volt. Nagy izgalommal vártam, hogy sisakban és vállvédőben edzhessek. A legjobb pedig az volt, mikor volt egy védőjátékos és egy támadójátékos, és ki kellett cselezni.

És ha nagy leszel és komolyan játszol majd egy csapatban milyen pozíción szeretnél játszani és miért?

Elkapó poszton szeretnék játszani, mert nagyon tetszik amit ők csinálnak.

És még egy utolsó kérdés a végére, mit kaptál a születésnapodra? 🙂

Egy nagyon jó és felejthetetlen meglepetést valamint egy nagyon szuper mezt, ami nagyon tetszik és büszke vagyok rá, hogy viselhetem.

Köszönöm szépen Bálint, hogy beszélgethettem veled, nagyon jó élmény volt, kérünk továbbra is maradj lelkes szurkolónk és buzdíts minket hangosan a meccseken! Mi továbbra is próbálunk segíteni az edzéseken, hogy valóra válthasd a kívánságod és őszintén reméljük, hogy néhány év múlva a csapatunkban üdvözölhetünk mint fiatal, ifjú tehetséget. És persze nem utolsó sorban a Crushers nevében pedig nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok Neked. 🙂
Bálint a rikító csukában a lasztival szédíti a győri edzésen társait

 

 

Májer Eszter és Balogh Tamás (Kisnyúl)
(2019.04.16.)