Ex-irányító, elkapó, cornerback, szélső linebacker, Defense MVP – mi kell még?

Jöjjön egy kis elbeszélgetés Piskor Petivel – vágatlanul (hidd el megéri elolvasni amit ez a fiú mond, ja és nem mellesleg tök sok kép is van):

Helló Kedves PP, hogy van a mi első heti Defense MVP-nk?

Hello. Köszönöm a kérdésed, remekül érzem magam, talán még egy kicsit jobban is. 😊 Ebben a védelemben, ahol az összes játékos kiemelkedő a posztján olyan érzés MVP-nek lenni, mint lefutni 100 méteren Usain Boltot. 😊

Mit szólsz a szavazatok számához, számítottál ekkora támogatásra?

Őszintén szólva gondolni sem mertem erre. Az a hazai meccseinken is érezhető, hogy a szurkolói táborunk létszámban és szurkolásban is egyedülálló, ezért itt is szeretném nekik megköszönni a támogatást, amit kapunk tőlük. Ezenfelül különösen jó érzést ad, hogy meccs után gratulálnak olyan emberek, mint Rozmann Gabi és Tatár Sanci (akik nekem a helyi példaképeim 😊), illetve két import játékosunk, Billy és Trevin.


Ha jól tudom a Divízió 2-es csapatban is óriási szerep hárul rád, az első meccsen ráadásul pontot is szereztél igaz?

Igen, div 2-ben is játszom, szóval nem csalnak az információid. 😊 Ez egy különleges dolog számomra, hiszen idén indultunk először 2 bajnokságban is. A div 2 azért is jelent kihívást, mert olyan srácokkal léphetek pályára, akik még rutintalanok ebben a sportban, de ezt lelkesedéssel pótolják. Nekik csak egy pár jó szó kell, plusz iránymutatás és látom a szemükben az akarást. Saját magam jut eszembe róluk, amikor 12 éve először pályára léptem és hát őszintén szólva, rosszabbul játszottam, mint ők. Szóval ezúton is üzenem nekik, hogy semmi nincs veszve…én az első nyert meccsemre kb 3 évet vártam…ők nyert meccsel kezdték a szezont.

És itt vissza is térnek a kérdésed második felére, pont az én pick6-emmel nyertük meg a meccset, szóval igen, szereztem pontot, de azért vagyok a pályán, hogy kihozzam magamból a maximumot és végezzem a dolgom.

Hogy van a vállad? Szuperál a rögzítő rendesen?

Most szépen belekérdeztél, ami azt illeti… két éve, amikor hatodszor is kiugrott a vállam, úgy döntöttem műtét lesz és abbahagyom a sportot. Már rehab alatt is visszatértem a csapathoz, úgymond „edző” szerepben, szóval elszakadni nem tudtam már akkor sem. A rehab jól sikerült, az orvos azt mondta 99 %, hogy többet nem ugrik ki a vállam, így hát ezen felbuzdulva nekivágtam mégis a szezonnak. Jött az első meccs, második negyed és egy rossz földre érkezést követően jött az az 1 % és újra kiugrott a vállam. Akkor úgy mentem haza hogy ez volt az utolsó meccsem… de megint kimentem edzésre és hát itt vagyok azóta is. Néztem a neten, mivel tudnám ezt esetleg védeni, így találtam rá erre a csoda rögzítőre, ami szerintem amúgy nem védi a vállam semennyire, de legalább pszichésen elhiszem, hogy de. 😊 Szóval a rögzítő remek, de ha kiugrik megint a vállam, a mentősök mindig ügyesen visszarakják és két hét múlva újra lehet vele edzeni.
Reméljük erre azért már többet nem kerül sor 😉

Jelenleg szélső Linebackert játszol, de a szezon előtt másik poszton is gyakoroltál. Melyik volt ez, esetleg várható itt is pár snap tőled vagy ez csak vész esetén lép életbe?

Igen, off szezonban elkapót edzettem, ami annyira nem idegen tőlem, mivel ezen a poszton játszottam évekig, amikor a focit kezdtem („nem vagy dagi, se izmos” – legyél elkapó elven). Egyébként úgy állok ehhez, hogy ott játszom, ahol a csapatnak szüksége van rám, de a szívem a védelemé. 😊 Közben jött Trevin, visszajöttek a tavalyi srácok, így hát semmi szükség rám ott már. A kérdésedre a válasz nem, nem fogok div 1-ben elkapót játszani, viszont div 2-ben semmi nincs kizárva.

Jelenleg két kissrác szokott velünk edzeni, kik ők és hány évesek, írnál róluk pár sort kérlek?

Igen, ők nagyon közel állnak hozzám a focin kívül is. Egyikük Varga Bálint 11 éves, ő az unokaöcsém, másik srác pedig Hantó Levente 11 éves, ő a barátnőm öccse. Mindkét srác már évek óta sportol, Bálint kézizik, Levente focizik. Számomra az a csodálnivaló bennük, hogy mindketten nagy kópék, de kijönnek edzésre és új emberek lesznek. Isszák a szavakat, amit a felnőtt játékosok mondanak nekik, nem beszélve, ha Billy vagy Trevin mond nekik valamit. Szóval meg is kell majd kérném őket, hogy a tanulásra is ők ösztönözzék őket, talán akkor gördülékenyebben menne az is.

Nagyon ügyesek egyébként, sokszor leesett állal figyeljük őket, esetleg gondolkodnak hosszú távon is ezen a sporton?

Ez számomra is nagy öröm, hogy nem csak elfutkosnak az edzésen, hanem úgy kapják el a labdát, hogy néha el sem hiszem. Azt, hogy hosszú távon mit gondolnak erről a sportról, tőlük kell majd megkérdezni, de amikor otthon csak az NFL highlight-sok mennek a Youtubon, szerintem egyértelmű a válasz.

Ha jól tudom, a múltkor Győrbe vitted őket edzésre igaz? Hogy ment nekik a játék?

Igen, jól tudod, voltunk Győrben edzésen, ahol a saját korosztályukkal tudtak edzeni, sisakban és vállvédőben. Erről azt kell tudni előzmény gyanánt, hogy Levivel fogadtunk, ha ötösre felel Az Alföld című versből, akkor elviszem Győrbe edzésre. 2 nap múlva nagy mosollyal jön haza: “Na hányas lett a felelet?” Szóval elmentünk Győrbe, ahol nagyon jól helyt álltak a srácok. Az elején éreztem egy kis megszeppenést rajtuk, de az edzők és a többi srác nagyon segítőkészek voltak velük. Külön öröm volt nézni őket, amikor amerikai játékosok pacsiztak velük egy-egy szép megmozdulás után és láttam a szemünkben az örömöt.

Nagyon szépen köszönöm Peti ezt a szuper interjút 😊 További sok sikert és sérülésmentes szezont kívánok neked. Az ifjú zúzó palántákról pedig hamarosan érkezni fog némi bemutató.

Balogh Tamás (Kisnyúl)
(2019.04.11.)