A barbecue (BBQ) partiktól a pálinkafesztiválig – importjaink első magyar meccs élménye

Arra gondoltunk, ha már Lászlót meginterjúvoltuk, akkor az „új” fiúk se maradjanak ki. Beszélgettem kicsit import játékosainkkal az első zöld-fehér mérkőzésükről.

Sziasztok, szeretnék feltenni pár kérdést, hogy kicsit csillapítsam a saját és a szurkolóink kíváncsiságát.
Kezdjük az elején, milyen érzés volt először Crushers mezben a pályára lépni, megfelelt az elképzeléseiteknek a mérkőzés?

Trevin

Imádtam, óriási élmény volt és nagyon örülök, hogy képesek voltunk a szurkolóinknak egy jó kis műsort mutatni és persze az külön öröm, hogy mindezt győzelemmel zártuk.

Billy

Az első itteni mérkőzés remek volt, imádtam minden egyes másodpercét, és igen, tökéletesen megfelelt az elképzeléseimnek a mérkőzés.

Mit szóltok a szurkolókhoz? Igaz, nem több tízezer néző volt kint, mint ahogy Amerikában szokás, de szerintem remek hangulatot csináltak, nektek mi a véleményetek róluk?

Trevin

A Crushers szurkolók nagyszerűek, úgy gondolom hogy rengeteg alkalommal segítették a csapatot. Mikor a játékosaink meghallották és látták őket, ahogyan éljeneztek, az mindenkinek extra erőt adott. Nagyon hálás vagyok nekik a támogatásukért.

Billy

Csodálatosak voltak a szurkolók, az egész meccset végig szurkolták és folyamatosan segítették ezzel a csapatot, úgy éreztem magam, mintha otthon lennék. Óriási köszönet mindenkinek aki kijött és támogatott minket.


Legyen szó egy kicsit az ellenfélről, elég sokáig jól tartották magukat, a félidő végén nem gondolta volna senki, hogy ennyire nagy lesz a szakadék a két csapat pontjai között.

Trevin

A Cowbells egy okosan és keményen játszó csapat. Sok sikert kívánok nekik a szezon hátralevő részére.

Billy

A Cowbells egy jól irányított csapat és remek ellenfél volt. Végig keményen küzdöttek a meccs utolsó pillanatáig („lásd visszahordott kirúgás a meccs utolsó percében” – szólt a költő)

Mit szóltok a csapathoz, most láttátok először éles-meccs helyzetben, hogy érzitek, működött az edzéseken gyakorolt és megbeszélt taktika?

Trevin

Úgy gondolom, hogy a második félidőben remekül játszottunk, valószínű addigra sikerült már lenyugodnunk kicsit. A következő edzéseken azért még szükség lesz pár apróbb hiba kijavítására ahhoz, hogy a jövőben még jobbak legyünk. Rengeteg játékosunk fel tudott lépni és nagy játékokat mutattak be.

Billy

Érzésem szerint mindenki remek munkát végzett a mérkőzésen és tartottuk nagyjából a játéktervünket. Emellett pedig mikor a dolgok nem működtek, senki sem pánikolt be, hanem alkalmazkodtunk, javítottuk a hibákat és remekül végre is hajtottuk a változtatásokat. Az edzésekre szükség lesz, de szerencsére mindenki úgy jön edzeni, hogy jobb játékos akar lenni és nem utolsó sorban fejlődni szeretne.


A mérkőzés menetével kapcsolatban volt bármi furcsaság az eddig kint tapasztaltakhoz viszonyítva?

Trevin

Egyáltalán nem, a játék menete pont ugyanolyan volt, mint otthon, Amerikában. Semmi szokatlant nem tapasztaltam.

Billy

A meccs menete teljesen megegyezett az eddig lejátszott meccseimmel. A játékosok folyamatosan bíztatták egymást, a szurkolók szuperek voltak. Meccs közben, amikor kellett tudtunk változtatni, egyszerűen minden remek volt.

Hogy érezted Magad a mérkőzés után, mind fizikailag, mind mentálisan?

Trevin

Meglepő módon fizikailag nem volt semmi bajom másnap. Őszintén szólva, nem erre számítottam, kaptam pár nagy ütést. Mentálisan már most készen állok, hogy visszatérjünk az edzőpályára és készüljünk a következő meccsre.

Billy

Az elmúlt pár évben ez volt az első meccsem, így nem meglepő módon mind mentálisan, mind fizikailag kifáradtam 😊 Meccs után már készen álltam arra, hogy lefeküdjek és kialudjam magam. 🙂

Milyen volt a meccs utáni ünneplés?

Trevin

A meccs utáni móka nagyon szuper volt, mint mindig. Talán most jobb is volt a szokásosnál, mert sokkal nagyobb létszámmal jöttek el a srácok. Otthon általában csak kajálni szoktunk elmenni, egy kis BBQ (barbecue) vagy burgerezés, itt azonban úgy tapasztaltam, hogy inkább az italokon van a hangsúly, főleg a pálinkán 🙂

Billy

Jó móka volt ez a kis összejövetel, sajnálatos módon sokáig nem tudtam maradni mivel teljesen kifáradtam, de amíg ott voltam nagyon élveztem.


Mi szeretnél a következő edzéseken előtérbe helyezni, miben érzed a legnagyobb hiányosságot jelenleg?

Trevin

Csak azt szeretném, ha a csapatunk kijavítaná az apróbb hibákat amiket a meccsen vétettünk, valamint, hogy legközelebb már a meccs elején megszerezzük a vezetést, hogy ne csak a második félidőben induljunk be.

Billy

A következő meccsre rengeteg dolog van, amit fejleszteni szeretnék még a saját játékomon is, hogy jobban tudjam segíteni a csapatot. Összességében úgy gondolom, hogy csak pár apróságot kell kijavítanunk és jobban be kell osztanunk az erőnket (főleg nekem).

Trevin egyébként a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt a levegőben a támadóoldalon, 9 elkapást jegyzett, 135 yardot és 1 Touchdownt tett a közösbe, emellett volt két extrapont kísérlet, amikor az 1 pontot érő rúgás helyett ő maga futott be a célterületre, ezzel 2-2 plusz pontot feltéve az eredményjelző táblára. Rengeteg ki-ki labdát elhalászott az ellenfél elől és nagyszerű volt az elkapások utáni yard szerzésben is.
Billy pedig dominálta a „line of scrimmage-et”, egyszerűen az ellenfél támadófala (és futói) nem tudták kivenni a játékból, ő 4 tackle-t (szerelést) és 2 sack-et jegyzett. (az irányító földrevitele). Emellett többször siettette az ellenfél irányítóját, aminek nagyon sok pontatlan passz lett a következménye.
Remekül megtalálták a helyüket, már az első mérkőzésen érezni lehetett, hogy Crushers családunk tagjaivá váltak. Óriási, hogy mekkora plusz energiát tesznek hozzá jelenlétükkel, játékukkal a csapat teljesítményéhez. Emellett pedig mentálisan is nagy löketet adnak a játékosainknak, örülünk hogy itt vannak!

Balogh Tamás (Kisnyúl)
(2019.04.02.)