Interjú Trevin Howarddal – a Crushers első import játékosával

A következő pár sorban próbáljuk kicsit bemutatni új igazolásunkat : Trevin Howardot, aki idén érkezett hozzánk. A Divízió 1-es csapatunkban mint játékos, a Divízió 2-es csapatnál pedig mint támadó koordinátor tevékenykedik a jövőben. Emellett óriási szerepet vállal mind a két csapat játékosainak fejlesztésében és idővel a junior játékosok edzésében is.

Ismerjétek meg tehát Trevint az alábbi pár kérdéssor segítségével:

  • Szia Trev, kérlek mondj magadról pár szót:
    Helló, Trevin Howardnak hívnak. 1998 június 30-án születtem Strasburgban (Virginia államban) és itt is nőttem fel. Nagyjából 1 órányira található Washington DC-től. 3 különböző egyetemen is volt szerencsém játszani, Dodge City Community Colllege, Mesabi Ranga Community College és Glenville State College.
  • Mikor és miért kezdtél focizni?
    5 éves koromban kezdtem el játszani. Mikor megszülettem, édesapám egy focilabdával várt rám otthon, szóval ha úgy vesszük ez volt nekem megírva. 😊
  • Miért választottad Európát?
    Azért választottam Európát, mert szerettem volna beutazni a világot és mindemellett szeretnék továbbra is focival foglalkozni.
  • Miért pont Magyarország?
    Mert itt található a Crushers egyesülete. 🙂
  • Miért pont a Crushers?
    4 okom van rá, hogy miért is a Crusherst választottam. Profi módon viselkedtek mikor megkerestek engem, nagyszerű volt a kommunikáció, mindig őszinték voltak, és nagyon segítőkészek.A Crushers számomra sokkal inkább olyan, mint egy család, nem pedig csak egy foci csapat. Ezen felül volt pár kulcsfontosságú dolog a Májer Lászlóval lefolytatott beszélgetésemben, ami nagyon megragadt bennem.  Emellett itt lehetőségem van fejleszteni/tanítani a csapattársaimat és a juniorokat a csapatban, valamint még ismertebbé tehetem az általam szeretett sportot Szombathelyen is. A Crushers büszke lehet arra, amit csinál és szeretném, ha ezt az emberek észrevennék. Jó érzés együtt fejlődni egy ilyen elképesztő csapattal. A Crushers alábecsüli magát, és a képességeiket, pedig remek emberállományuk van.
  • Hogy látod, milyen szinten van az amerikai foci itt Magyarországon?
    Őszintén, itt rengeteg az olyan játékos, akik szeretik ezt a sportot, és ez számomra egy óriási különbség Amerikához képest. Nem azt mondom, hogy az amerikaiak nem szeretnek focizni, hanem azt, hogy rengeteg az olyan srác, akik csak azért játszanak középiskolában mert a szüleik szeretnék, és azért játszanak egyetemen, mert így tudják fizetni a tandíjat, NFL-be pedig azért mennek játszani, hogy meggazdagodjanak. Ellenben itt Magyarországon bátran mondhatom azt, hogy a srácok őszintén szeretik a focit és szeretnek tanulni a játékról. Nagyon élvezem, hogy itt játszhatok.
  • Hogy tetszik az eddigi ittléted?
    Szeretem Magyarországot. Szombathely lett az én távoli otthonom. Az pedig, hogy Budapestre bármikor eljuthatok, az csak a hab a tortán. Az elvárásaim mindenképp teljesültek.
  • Miket látogattál meg eddig és mik a további terveid?
    Eddig csak Budapestet és Bécset sikerült meglátogatnom Szombathelyen kívül, de tervezek még rengeteg utazást a jövőben, csak még nem tudom pontosan merre.
  • Mi a terved a Crushersnél?
    Remélem fogok tudni segíteni a Div 1-es csapatnak egy újabb bajnokságot nyerni és újra veretlenként befejezni a szezont. Ezek az elvárásaim a csapatnál. Emellett nagyon izgatottan várom, hogy segíthessem és nézhessem a Div 2-es csapatunkat játszani. Már most úgy látom, hogy vannak srácok, akik fognak tudni játszani a jövőben Div 1-es szinten is. Szeretném továbbra is segíteni ezeknek a játékosoknak a fejlődését, hogy remek Div 1-es játékosok lehessenek, de nem szeretném, ha közülük bárki is elsietné a dolgot. Először azt akarom, hogy domináljanak a Div 2-ben, hogy majd mikor eljön az idő a feljutásra, akkor ne érezzék magukat megszeppenve a felsőbb szinten. Összességében már most jobbak vagyunk, mint az első napomon.

 

Sok sikert és eredményes munkát kívánunk Trevnek! Találkozunk március 30-án, ahol először láthatjuk éles meccsen debütálni a Crushers színeiben. Gyertek el minél többen és bíztassátok csapatunkat 🙂

Balogh Tamás (Kisnyúl)
(2019.03.19)