Bajnoki címmel zártuk első Divízió 1-es szezonunkat

Fotó: Nagy Jácin / Vas Népe

Ahogy azt márciusban is megírtuk, elszántan készültünk az első Divízió I-es szereplésünkre. Már az első mérkőzésünktől kezdődően látszott, hogy nem sikerülhet rosszul a szezon, hisz a rengeteg edzés, a tudatos felkészülés, a csapatmunka, az összetartás meghozta a várva várt eredményt, a veretlen alapszakaszbeli teljesítményünkután, 2018. július 15-én megrendezett döntő alkalmával 17:7-re legyőztük a Szekszárd Bad Bones csapatát és miénk lett a bajnoki cím.

A sikeres felkészülésünkhez nagyban hozzájárult, hogy több év után végre Nemesbődön saját pályán edzhettünk. Szombathely városához való kötődés, és a még sikeresebb toborzás elérése érdekében hosszú távon természetesen nagy álma és nem utolsó sorban célja csapatunknak, hogy a megyeszékhelyen találja meg a helyét, a saját pályáját.

Jelenleg csapatunk 38 igazolt játékosból áll, tagjaink között az újoncok és az öregmotorosok egyaránt jelen vannak. A következő fejlesztési lépcsőnk mostani csapatunk mellett további csapot indítása, ennek érdekében legfőbb célunk további tagok toborzása a nyár folyamán. Új csapatot indítanánk a Divízió II. osztályában és szeretnénk egy junior zúzókból álló teamet is indítani az utánpótlás bajnokságban, hogy ezzel lehetőséget adjunk az újak és a fiatalok fejlődésére, fejlesztésére. Ez év szeptemberében nyílt hónapot tartunk minden korosztály számára, hogy meg tudják ismerni az érdeklődők a sportágunkat. Összességében elmondhatjuk, hogy sok játékosunk van, de meglátszott a szezonban is, hogy ha csak kis időre is egy-egy kulcs játékos kiesett, illetve elmondható ennek az ellenkezője is, hogy vannak olyan tagjaink, akik gyakorlatilag bármilyen poszton bevethetők.

Fotó: Pulu Fotóstúdió

A mostani győzelem nemcsak azt jelenti, hogy a Divízió II-ből fellépve egyből, csont nélkül sikerült megnyerni a Divízió I-es bajnokságot, hanem azt is jelenti, hogy van lehetőségünk még egy osztállyal feljebb lépni, a HFL mezőnyében játszani. Igazság szerint sokat dilemmázunk azon, hogy hogyan döntsünk ezzel kapcsolatban a jövőre nézve. Még nem tudjuk mit fogunk tenni, ezt a döntést közösen, minden lehetőséget, előnyt és hátrányt mérlegelve fogjuk meghozni a csapat minden tagjával, és az Egyesület vezetőivel közösen. A HFL-ben való indulás esetén szükségünk lenne legalább két import játékos bevonására, de sajnos elég korlátozottak az anyagi lehetőségeink. A Divízió I-ben több olyan csapattal mérkőztünk meg, akik rendelkeznek import játékossal, nagy kihívást is jelentettek számunkra ezen csapatok.

A döntő meccs megszervezése és hazai pályán történő lebonyolítás nagy öröm volt csapatunk számára, bár a szövetség nem könnyítette meg a dolgunkat, mert összesen öt munkanapunk volt a pályázásra és a mérkőzés megszervezésre, a tavalyi évben a Divízió II-ben legalább volt rá két hét. Úgy érezzük, hogy több idő esetén egy színvonalasabb döntőt tudtunk volna szervezni a szurkolóink számára. Próbálunk nagy hangsúlyt fektetni a nézőinkre, hogy érezzék, mennyire fontosak nekünk, hisz ők nagyban hozzájárultak az elért sikerhez.

Fotó: Pulu Fotóstúdió

A szurkolók számunkra a legfontosabbak! A döntőben hihetetlen érzés volt az, hogy nem hallottunk mást, mint az ő buzdításukat. Néha abban is elbizonytalanodtunk, hogy van-e hangosítás, mert a Diffense go kiálltáson kívül mást nem is hallottunk. Az idei évben minden hazai meccsen, több mint 100 néző buzdított minket, a népszerű elődöntőt követően, a döntőn közel  350-en voltak kint, néha magunk sem hittünk a szemünknek mikor a lelátóra néztünk! Ebben a mezőnyben csapatunk szurkolóinak teljesítménye is példátlan! Köszönjük a támogatást és a buzdítást! Reméljük a jövőben még többen megtapasztalhatják majd a pályán ezt az érzést, a szurkolók szeretetét!

Legyél Te is Zúzó! Csatlakozz a csapatunkhoz!

Májer Eszter Petra
(2018.07.19.)