Irány a döntő

Fotó: Nyugat.hu/Vágvölgyi Bálint

Az elődöntőben kemény küzdelemben legyőztük a Rebels OldBoys csapatát 23:21-re, ezzel bejutottunk a MAFSZ divízió II-es bajnokság döntőjébe. A csapat fennállása óta ez most először sikerült, nagyon büszkék vagyunk az ide teljesítményünkre.

A mérkőzést a Rebels kezdte jobban, meglepően gyorsan gázoltak át védelünkön az első pár play-ből touchdown-t szerezve (0-7). A válasszal nem vártunk sokat, még az első negyedben Hasznos Sebastian futott TD-t, az extrát sajnos kihagytuk (6-7). A védelmünk is remekül alkalmazkodott az ellenfél játékához, akik az első félidőben több pontot nem tudtak szerezni. Tatár István kezdő irányító sérülése óriási veszteség volt, de Baranyai Bence kiváló játékának köszönhetően újabb TD-t szereztünk még az első negyedben. Bence passzát Benkő Csaba kapta el az endzone-ban, sikeres extrával 13:7-es állással zárult az első félidő.

A második félidőben ismét Sebastian volt eredményes még egy futott TD plusz sikeres extra pont (20:7). Azonban a Rebels játékosai is mindent megtettek a győzelemért, újabb passzolt TD-t szereztek (20:14). Ezt követően Horváth Balázs rúgott be egy nehéz field goal-t (23:14). Itt lett csak igazán izgalmas a mérkőzés. A vendégek újabb TD-vel (23:21) 2 pontra csökkentették a különbséget pár perccel az vége előtt. Ahogy az várható volt ezután egy onside kickkel próbálkoztak amit Pantali Dániel szerzett meg, így miénk lett a támadás joga amit nagyon nem szerettünk volna pont nélkül elveszíteni ám a Rebels védelméne megállított minket. A vendégek utolsó drive-ja Szabados Ádám labdaszerzésével (intercaption) ért véget, aki ezzel bebiztosította a győzelmünket. A hátralévő időt térdeléssel lepörgettük.

A szezon legnehezebb, és talán leglátványosabb meccsét játszottuk, egy minőségi, rutinos, fizikálisan is erős ellenfelet sikerült legyűrnünk.

A döntő előreláthatóan július 16-án Nyíregyházán lesz megrendezve. A nagy érdeklődésre való tekintettel a döntőre tervezzük szurkolói buszok indítását a mérkőzés napján, valamint a mérkőzés előtt ki fogjuk osztani a már megrendelt szurkolói mezeket is. Erről részleteket a következő napokban Facebook oldalunkon teszünk közzé, de Gerencsér Milánnál is lehet érdeklődni telefonon (+36308133094).

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”Szombathely Crushers vs. Rebels OldBoys”]