Első számú csapatunk második mérkőzése – Crushers – Sparks meccsértékelő

Lezajlott a divízió I-es csapatunk második mérkőzése is a hétvégén, ahol elsöprő (44-0) győzelmet arattunk a Dabas Sparks együttese ellen.


Nem is tudom, hol kezdjem…
kezdjük a negatívumokkal, mert abból kevesebb lesz:

.
.
.

Akkor most jöhetnek a pozitívumok:
Támadó oldal:

  • A szél ellenére remekül működött a passzjátékunk, és ezt a remek fal munka mellett egyértelműen Baranyai Bencének köszönhetjük, aki a nem túl kedvező időjárás ellenére is 149 yard mellett kiosztott 3 TD passzt. (igaz egy interception – eladott labda – is becsúszott, de a meccs végkimenetelét tekintve ez lényegtelen)
  • Az irányító és a támadófal mellett szeretném még kiemelni elkapóinkat is, Trevin-t szinte minden playben két védő őrizte, emiatt kevésbé volt megjátszható, de a többiek felléptek mikor kellett és éltek a lehetőségekkel. Bence mind a 6 (HAT!!!) elkapójának juttatott lasztit, ebből 3-an – KisKox, Gálos Marci, Halász Dominik – TD-t is szereztek.
  • A támadóoldalon nem maradt ki más a felsorolásból, mint a futók. Tatár Isti és Májer Laci is hozta a kötelezőt és még többet is, ketten együtt 111 yard-ot és fejenként 1-1 TD-t tettek a közösbe. Laci apróbb sérülése után, pedig Trevin szállt be, nem is akárhogy! 4 futás kísérlettel 64 yard-ot és 1 TD-t sikerült összehoznia. Nem mellesleg volt egy visszafújt hosszú TD futása, amit sportszerűtlen viselkedés miatt elvettek a bírók.

Így tehát a támadósor tőlem egy A* értékelést kap, abszolút megérdemelten!

Védő oldal:

  • Akit innen első körben ki szeretnék emelni, az nem más mint… dobpergés Rozmann Gabi! Aki már az első félidőben 13-szor!!! vitte földre az ellenfél labdásait. Mindenhol ott volt, remekül olvasta a lyukakat és a játékokat. Igazi vezére volt a védelemnek.
  • Második kiemeltem Hasznos Szebi lenne, aki mind a védelemben, mind a speciális csapategységekben remekül állította meg az ellenfelet többször is, ezzel remek mezőnypozíciót kiharcolva a támadóknak. 6 szerelést mutatott be.
  • Első heti MVP-nk Piskor Peti is kivette a részét a labdaszerzésekből, ő ismét egy passzt halászott le a levegőből, ezzel már 4-re növelte az idei Interception-ei számát, emellett 4 tackle-t is bemutatott
  • Billy kissé csendesebb meccsen van túl ami a statisztikákat illeti, de ez ne tévesszen meg senkit, remekül siettette az ellenfél irányítóit, akinek emiatt rengetegszer előbb kellett szabadulnia a lasztitól. 3 szerelést mutatott be, igaz ezeket szinte rögtön a játék elindulása után.
  • Következő kiemeltem Szabó Áron lenne, aki először egy leütött labdát majdnem összeszedett, majd másodjára már biztosra ment és valóban el is orozta a disznóbőrt. Így a 3 tackle-el, 1 kierőszakolt és 1 összeszedett labdával gyarapította az idei statisztikáit.
  • Mellettük még Tatár Sanci is összeszedett egy labdát, amit Andris kissé kurta kirúgása után, az egyik Sparks játékos ejtett el.

De hiába az egyéni statisztikák, a védelemnél ha csak egy láncszem is gyengébb, akkor az egész védelem gyenge, ugyanez igaz fordítva is. Ezek a srácok azért tudtak ilyen meccset lehozni, mert mellettük a többiek is remekül tették a dolgukat, a védelem, mint egység hozott kitűnő játékot. Elvégre 60 perc alatt újfent NEM szereztek ellenük pontot! Ehhez pedig mind a 11 játékosra szükség van.
Így egy 0 pontos meccs után mi mást is adhatnék a védelemre mint szintén egy nagy A*-ot.

Speciális egység:

  • Balázs szolgálataira ezúttal nem volt szükség mezőnygólokat tekintve, hiszen minden közeli helyzetünket 6 pontra váltottuk, azonban az extra pont kísérleteket egytől egyig hibátlanul varrta be, és remek kirúgásokat is produkált.
  • Bazsi mellett Trevin-t érdemes még innen kiemelni, aki először passzolt egyet – az 1 pontot érő rúgás helyett – Májer Lacinak 2 pont-ért, majd egy másikkal ő maga futott be, ezzel újabb 2 pontot feltéve az eredményjelzőre.

    Egy szó mint száz, ennyit a “rövid” összefoglalóról. A legfontosabb részét a csapatnak direkt a végére hagytam:

    A SZURKOLÓK:

    akik a rendkívül hideg és szeles idő ellenére, a hazai pályától kicsit távolabbra is eljöttek, és rendületlenül bíztatták csapatunkat. Nagyon szépen köszönjük nekik, nélkülük nem tartanánk itt ahol. Reméljük hogy ezzel a látványos meccsel azért kicsit a kedvükre tudtunk tenni és meghálálni azt, hogy ilyen körülmények között is mellettünk álltak.

    Következő mérkőzésünket 04.27-én idegenben játsszuk a Budapest Eagles otthonában, reméljük oda is elkísértek minket páran.

    De előtte még ifjú titánjaink gárdája (a Div 2-es csapatunk) is pályára lép, méghozzá most hétvégén 04.20-án. A Jászberény Wolverines csapatát fogadják Náraiban. Kezdés 14:00-kor, belépő 500 Ft.
    Nekik is szükségük van a bíztatásra, egy igazi ki-ki meccs várható! Nagyon várunk benneteket ezen a meccsen is!

    Balogh Tamás (Kisnyúl)
    (2019.04.17.)